Порада туристу: Що нового на зимових курортах Європи

Порада туристу: Що нового на зимових курортах Європи

Укрінформ
Британське видання The Telegraph повідомило, що нового очікувати на гірськолижних курортах Європи у зимовому сезоні 2015-2016. 

Заальбах-Хінтерглемм в Австрії стала найдовшою гірськолижною зоною

Великою новиною є те, що Заальбах-Хінтерглемм має зараз найдовші в Австрії підйомники на лижній трасі. Нова спускова траса і новий підйомник, які повернули з раніше окремого сусіднього курорту Фибербруна, додали до вже існуючих двухсот кілометрів траси ще сімдесят.

Згідно з офіційними даними, найдовшою була траса, довжиною в 280 кілометрів, на курорті Сківельт. Але дослідник Christophe Schrahe, який вимірює довжину сніжних трас по всьому світу, заявив, що насправді довжина спуску на Сківельті - 240 кілометрів. Зате нову довжину на Заальбах-Хінтерглемм він підтвердив як достовірну.

Читайте також: Які гірськолижні курорти і досі обманюють

Сківельт встановлює найшвидший у світі крісельний підйомник

На крісельному підйомнику над Бріксеном, у південній частині гірськолижного курорту Сківельт, старі чотирьохмісні сидіння були замінені на восьмимісні, а його швидкість підвищили до шести метрів за секунду, що робить його тепер найшвидшим у світі.

В Эльмау, що в північно-східному куті Сківельту, з'явився нова 10-місна кабіна, яка краща за поїзд Харткайзер тим, що має вдвічі більшу вантажопідйомність. На верхній станції, на висоті 1530 метрів, з'явилися новий дитячий ресторан і лижна школа, а на нижній - ресторан, бар, місце, де можна залишии свої речі, й підземний паркінг.

В Обергурглі модернізують масивний підйом

На вищій лижній трасі австрійського Обергургля замінили підйомник на 10-місну гондолу. Для созону 2016-2017 року добудують другий поверх. У гондолі, яка називається Top Mountain Cross Point, також побудували новий ресторан. Він буде уже відкритий цього сезону.

Покращили транспортні зв'язки у Châtel (Франція)

Величезний гірськолижний курорту Portes du Soleil, який розташований на французько-швейцарському кордоні у Châtel, має новий сніжний схил Forestière. Він пов'язує дві локальні ділянки Super Châtel, безпосередньо розташованих над селом, і Linga, яка знаходиться трохи далі вздовж долини. Це зробить круговий об'їзд Portes du Soleil набагато легшим. Новий запуск іде від Super Châtel вниз до Vonnes в долині, звідки швидкий чотирьохмісний підйомник йде до Linga, а шестимісний - повертається до Super Châtel.

Нова канатна дорога до Монблану відкривається в Курмайорі (Італія)

Довгоочікувана нова канатна дорога від Энтревес (1,305 м), що в Курмайорі, до гори Пунта Хельброннер (3,460 м), що на Монблані, відкрилася цим літом. Кабіни під час підйому  обертаються на 360 градусів, щоб пасажири змогли насолодитися панормаю. Нова канатна дорога починається нижче, ніж стара, верхній щабель якої був несправний протягом минулих трьох сезонів. Новий підйомник робить легкодоступними знамениті траси – від Валле Бланш до Шамоні і від льодовика Тула до Курмайора.

Читайте також: Гірськолижний курорт Італії отримав премію Top Rated

У французькому Флейні з'явиться новий стильний і бюджетний готель

The Totem hotel у Флейні знову відкриється для відвідувачів після реконструкції.  Це перший представник нового бренду доступних за ціною готелів, який має спа-салон, тренажерний зал та гідромасажну ванну на відкритому повітрі.

Майрхофенська коса має покращений підйомник 

Несправний підйомник Пенкен, що Майрхофені (Австрія) оновили. Тепер з'являться траси вниз до села і зникнуть 30-хвилинні черги. Оновлений підйомник має 24-місні кабіни з Wi-Fi.

У Les Deux Alpes покращили систему спусків

Знадобилося два роки і 10 мільйонів євро, аби з'явилася довгоочікувана і така необхідна нова синя траса Jandri в Les Deux Alpes (Франція), яка б спускалася б до селища. Це прекрасна альтернатива існуючим крутих переповнених трас і вузьких зелених трас. Нова синя траса прискорить поврнення до спальної зони курорту. Також планують побудувати новий сноупарк біля Jandri.

Три нових швидкісних підйомники у Trois Vallées (Франція)

Три нові підйомники були побудовані з метою звільнення від черг і скоротити час у дорозі. У декількох кілометрах вниз по долині від Ле Менюїр, на західному кінці долини Труа в Сен-Мартен-де-Бельвіль, довгий, повільний двомісний підйомник на висоті 2,434 метрів замінили шестимісним. Так само з Мерібеля Моттар у бік Туньет чотирьохмісні замінили шестимісними. А повільний двомісний підйомник від Ле-бете нижче Ле Менюїр став тепер швидким чотирьохмісним підйомником.

Усі зміни на Солез у Валь-Д'ізері

Почалася робота перепланування курорта два роки тому і обійшлася у 16 мільйонів євро.  Нове траса для початківців була створена біля вершини, яка обслуговується рухомою доріжкою-підйомником, що замінить бугельний підйомник. На дальній стороні вершини встановили дві пфдйомні доріжки замість малих двомісних крісельних, що підіймали пасажирів на вершину Солез, аби зменшити постійні черги.

У зимовому сезоні 2016-2017 двомісні підйомники і канатні дороги планують замінити 10-місною гондоло з Wi-Fi, обігрівом сидінь, терасою, кафе і туалетами.

Усі зміни на льодовику в Капруні (Австрія)

Новий двоповерховий, 10-місний гондольний підйомник відкривається на льодовику Кіцштайнхорн над Капруном. Він проходитиме від середини гори Альпинцентр (на висоті 2450 м) до вершини льодовика (на висоті 3030 м). Льодовикова зона катання також була переналаштована. Підйомники були переміщені, щоб створити більш широкі траси і новий схил.

Читайте також: Які гірськолижні курорти готові прийняти туристів уже сьогодні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-