Нотатки мандрівника: де в Україні готують справжню італійську піццу і морозиво

Нотатки мандрівника: де в Україні готують справжню італійську піццу і морозиво

Укрінформ
"Нотатки мандрівника" - підрубрика, у якій кожний охочий мандрівник може поділитися своїми враженнями і досвідом.

Подорожуючи Закарпаттям, я випадково натрапила на невеличке кафе під назвою Florenzia. З вигляду дуже охайний, європейський заклад, що знаходиться на вулиці старого Ужгорода (Волошина, 21).

Із назви одразу стало зрозуміло, що кухня - виключно італійська. Обрати місце собі можна як і на вулиці з видом на європейську архітектуру міста, так і в приміщенні, де інтер'єр також милує око. У середині - переважають білі кольори, на стінах висять симпатичні модернові картини, які додають окремого веселого настрою.

Меню особливим різноманіттям не відзначається: піцца, паста, паніні (традиційний італійський сендвіч), декілька салатів, не великий вибір десертів та напоїв, але дуже цікава пропозиція різноманітних смаків морозива. Тут є і м'ята, і віскі, і тірамісу, і багато іншого дивного, навіть за кольором, морозива, також пропонують і звичайні традиційні - пломбір, ваніль, шоколад, фісташка.    

Отже, я замовила собі шматочок піцци (14 гривень) і морозиво (12 гривень/100 грамів). Смак для мене був невпізнаваний у жодної з цих страв. Піцца мала зовсім інше тісто - сухіше - і більш насичений відтінок смаку томатів. А такого смачного морозива у своєму житті я взагалі не куштувала! Більш насичене, густіше, швидко тане у роті... казка!

Смакувала собі, нічого не підозрюючи, поки не побачила одну вишукано вбрану жіночку зовсім "не української" зовнішності, шостим чуттям відчула - "мабуть, італійка". І справді, коли вона заговорила італійською, усі сумніви розвіялися. У моїй голові промайнуло: "що забула італійка в Ужгороді?" Відповідь одразу виплила назовні, як тільки ця жінка зайшла на кухню і почала віддавати накази підлеглим.

"Тількі не кажіть, що я щойно їла справжні італійськи страви, нічого не підозрюючи!"

Підходжу до офіціантки й запитую, за якою рецептурою вони тут готують морозиво. Її відповідь мене дуже приємно здивувала: "Морозиво до нас постачають з Італії, воно готується там. Усі стави готуються тільки за італійськими рецептами і виключно з італійських продуктів. Окрім борошна, воно - українське. Наша власниця - теж з Італії, Ви її могли бачити тут. Вона нещодавно прийшла".

Ось так, подорожуючи Закарпаттям, я познайомилася зі справжньою італійською кухнею. Будете в Ужгороді, обов'язково зайдіть сюди. Цікава навіть думка тих, хто був в Італії. Чи відрізняються смаки?

*Якщо у Вас також є що розповісти нашій аудиторії, надсилайте листи на нашу пошту UI_travel@bigmir.net .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-