Рада Безпеки провалила спробу росії втягнути ООН у розслідування вибухів на Nord Stream

Рада Безпеки провалила спробу росії втягнути ООН у розслідування вибухів на Nord Stream

Укрінформ
Рада Безпеки ООН відхилила запит росії щодо розслідування силами Організації Об’єднаних Націй вибухів на газопроводах Nord Stream у Балтійському морі.

Як передає кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, за цю пропозицію проголовувало лише троє з 15 членів Радбезу – власне росія, Китай і Бразилія, решта утрималися або висловилися проти.

Для ухвалення резолюції Радою Безпеки ООН необхідно щонайменше дев'ять голосів «за», а також відсутність вето одного з постійних членів (США, Китаю, Великої Британії, Франції та срср, місце якого зайняла росія).

Заступник постпреда США при ООН Роберт Вуд зазначив, що потреби в розслідуванні ООН немає, оскільки цю роботу здійснюють Швеція, Данія та Німеччина - «всебічно, прозоро і неупереджено».

Читайте також: Зеленський заперечив будь-яку причетність України до вибухів на «Північних потоках»

За його словами, москва вчинила спробу дискредитувати роботу поточних національних розслідувань й «упередити висновки, якщо вони не відповідають заздалегідь визначеному політичному наративу росії».

«Це не було спробою докопатися до істини», – додав Вуд.

Як відомо, трубопроводи «Північний потік-1» і «Північний потік-2», що перебувають у власності російського Газпрому, розглядалися москвою як спосіб контролювати постачання енергоносіїв до Європи.

Читайте також: Держдеп - про підрив Nord Stream: Ми не коментуємо жодних повідомлень ЗМІ

«Північний потік-1» транспортував російський газ до Німеччини, поки рф не припинила газопостачання наприкінці літа 2022 року. «Північний потік-2» так і не був введений в експлуатацію.

Вибухи на обох трубопроводах сталися 26 вересня минулого року. Розслідування, які ведуться в кількох європейських країнах, поки що не дали результатів. Тим часом росія намагається покласти провину за вибухи на США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-