На Харківщині встановили особу російського майора, який застрелив жительку Ізюма

На Харківщині встановили особу російського майора, який застрелив жительку Ізюма

Фото
Укрінформ
На Харківщині ідентифікували російського майора, який застрелив мешканку Ізюма, до якої раніше залицявся.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

«Слідчі весь цей час збирали докази та спілкувались зі свідками - і нам вдалося ідентифікувати цього майора-вбивцю - його звати Олександр, йому 39 років, громадянин рф. Майору заочно повідомлено про підозру слідчими під процесуальним керівництвом прокуратури за ч. 2 ст. 438 КК України - порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством», - ідеться в повідомленні.

Жертвою російського військового стала 36-річна жінка на ім’я Марія, уродженка Івано-Франківська. До Ізюма вона переїхала, оскільки з цього міста її чоловік. Під час повномасштабного вторгнення виїхати на захід країни в неї не вийшло.

Читайте також: Встановлена особа росіянина, який розстріляв автомобіль з людьми на Харківщині

«У травні, коли місто було окуповане, до Марії почали залицятися російські офіцери - розповідали їй, як “заберуть її до рф, подалі від війни”. Більш того, ці офіцери почали ревнувати Марію один до одного. Другого червня вдень Марія підійшла до штабу росіян - там був Wi-Fi, який їй був необхідний для зв’язку з родичами. Зі штабу вийшов п’яний майор Олександр, один з тих, хто ревнував Марію. Він вистрілив Марії у груди, при цьому були свідки. Жінка померла одразу на місці», - розповів Болвінов.

Він наголосив, що загарбник не зможе виїхати з росії, бо «у будь-якій цивілізованій країні він одразу ж буде заарештований та направлений до України, де його чекатиме суд».

Як повідомляв Укрінформ, під час окупації Ізюмського району загарбники викрали та вбили письменника Володимира Вакуленка. В його тілі знайшли дві кулі.

Фото: Фейсбук-сторінка Сергій Болвінов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-