Керівника окупаційної «адміністрації» у Криму підозрюють у колабораціонізмі

Керівника окупаційної «адміністрації» у Криму підозрюють у колабораціонізмі

Укрінформ
Прокуратура автономії підозрює керівника Роздольненської окупаційної «адміністрації» в Криму у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє в Телеграмі прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційному голові «адміністрації Роздольненського району Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що підозрюваний з початку тимчасової окупації Криму зс рф займав різні керівні посади у незаконно створених окупаційних органах півострова. Влітку минулого року чоловіка призначили виконувати обов’язки голови «адміністрації Роздольненського району Республіки Крим», а з початку 2023 року він вже був призначений на цю посаду.

Очільник окупаційної адміністрації займався організацією роботи та виконанням представницьких функцій у взаємодії з ворогом. В його обов’язки також входило організовувати заходи з територіальної оборони у закладах муніципальної освіти та мобілізації в Роздольненському районі.

Читайте також: З початку повномасштабного вторгнення понад 100 колаборантів отримали вироки суду

Дії підозрюваного кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.

Як повідомляв Укрінформ, у ГУР закликали всіх, хто працює на росію, найближчим часом залишити територію тимчасово окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-