Варшава ще не ухвалила рішення щодо нового посла у Києві - МЗС Польщі

Варшава ще не ухвалила рішення щодо нового посла у Києві - МЗС Польщі

Укрінформ
Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький завершує свою каденцію в Києві. Водночас «політичних рішень» щодо його наступника на цій посаді ще не прийнято.

Про це в ефірі RMF24 повідомив заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський, передає Укрінформ.

«Він (Ціхоцький – ред.) завершує каденцію, зміна там відбувається природним чином», - сказав Яблонський.

Відповідаючи на запитання, чи його замінить польських історик і журналіст Ярослав Гузи, Яблонський повідомив, що “йому нічого не відомо про якісь рішення у цій справі”.

«Про це говорять у ЗМІ, але політичних рішень, наскільки мені відомо, ще не прийнято», - констатував заступник глави МЗС Польщі.

За його словами, у Польщі процедура призначення посла є наступною: за поданням глави МЗС Польщі після отримання позитивних рекомендацій від профільних комісій Сейму та Сенату Польщі кандидатуру затверджує президент країни.

Яблонський зауважив, що він особисто знає Гузи, який є досвідченою особою, і він був би «прекрасним послом Польщі не лише в Україні, але в будь-якому місці».

«Утім, мені невідомо про рішення, що він мав би бути послом», - зазначив заступник глави польської дипломатії.

Польські ЗМІ минулого тижня повідомили, що новим послом Польщі в Україні в цьому році може стати польський історик і журналіст Ярослав Гузи, який часто коментує міжнародні події у польських ЗМІ. Він є чоловіком відомої польської журналістки, гендиректорки телеканалу «Белсат» Агнєшки Ромашевської-Гузи. Його нібито мають призначити на посаду влітку або на початку осені.

Читайте також: У Польщі кажуть, що передадуть Україні не всі свої МіГ-29

Як повідомлялося, Ціхоцький обіймає посаду посла Польщі в Україні з лютого 2019 року. Він був єдиним послом з країн ЄС, який залишився в Києві 24 лютого 2022 року, коли розпочалася повномасштабна агресія росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-