Прем'єр Японії наголосив на необхідності й надалі підтримувати Україну

Прем'єр Японії наголосив на необхідності й надалі підтримувати Україну

Укрінформ
Саміт Групи семи, який відбудеться у травні у Хіросімі, стане нагодою продемонструвати рішучість G7 підтримувати міжнародний порядок, заснований на верховенстві права.

Про це заявив Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда, передає Укрінформ із посиланням на NHK.

Як зазначається, на церемонії випуску Національної академії оборони у місті Йокосука, що поблизу Токіо, Кішіда розповів про свій нещодавній візит в Україну.

"Він заявив, що бачив злочини російської агресії на власні очі та відновив рішучість якнайшвидше припинити агресію", - йдеться у повідомленні.

Кішіда наголосив, що Японія та інші країни мають і надалі підтримувати Україну, твердо впроваджувати санкції проти росії та підтримувати світовий порядок, заснований на верховенстві права.

Японія головує у G7 цього року. За словами Кішіди, він скерує групу до єдності в демонстрації своїх зобов'язань на саміті в Хіросімі та за інших нагод.

Читайте також: Зеленський почув конкретну готовність Японії разом мобілізувати світ для захисту від терору рф

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Японії відвідав Україну 21 березня. Під час візиту він побував у Бучі, де вшанував пам'ять жертв російської агресії.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що покладає великі сподівання на лідерство Японії під час головування у G7 щодо відновлення України після російського вторгнення.

Читайте також: Прем’єр Японії у Києві закликав путіна негайно припинити агресію проти України

За словами заступника керівника Офісу Президента Ігоря Жовкви, Україна прагне, щоб Японія долучилася до країн-гарантів безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-