У відповідь на ядерну риторику росії НАТО має розробити нову концепцію її стримування – Клімкін

У відповідь на ядерну риторику росії НАТО має розробити нову концепцію її стримування – Клімкін

Укрінформ
НАТО після заяви путіна про намір розмістити на території білорусі тактичну ядерну зброю має розробити нову концепцію стримування росії і оприлюднити її на липневому саміті у Вільнюсі.

Таку думку висловив у Фейсбуці колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає Укрінформ.

росія хоче тримати нас під постійним ядерним тиском і зробити для нас її стримування більш складним викликом. Додаткові санкції будуть правильною, але принципово недостатньою відповіддю. НАТО потрібна нова концепція стримування рф, потрібна сміливість на Вільнюському саміті НАТО заявити це. І зробити нас - Україну - частиною цієї стратегії”, - зазначив дипломат.

Він припустив, що рішення путіна розмістити на території білорусі тактичну ядерну зброю готувалося давно.

У цьому контексті Клімкін зауважив, що, по-перше, воно є сигналом Заходу, що білорусь - це територія автократії і "підпорядкована" росії, а будь-які спроби демократичних рухів у білорусі можуть призвести до ядерної дестабілізації.

“По-друге, тактична ядерна зброя завжди розглядалася кремлем як "відповідь" на конвенційний потенціал НАТО і тепер очевидно, що він в рази більший за російський. рф фактично визнає це і каже, що покладається на ядерну відповідь”, - констатував колишній очільник МЗС.

Читайте також: ЄС відповість на ядерний шантаж кремля новими санкціями – Боррель

Як повідомлялося, путін заявив, що росія розмістить тактичну ядерну зброю у білорусі. Раніше, у лютому поточного року, президент рф оголосив про "призупинення" участі москви у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь зі США (Новий START), хоча положення цього документа не передбачають можливість його «призупинення».

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що намір росії розмістити в білорусі тактичну ядерну зброю є порушенням Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-