Друге африканське турне Кулеби заплановане на літо – МЗС

Друге африканське турне Кулеби заплановане на літо – МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ працює над організацією влітку другого африканського турне глави української дипломатії Дмитра Кулеби і проведенням саміту Україна-Африка.

Про це повідомив спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми зараз працюємо над тим, щоб друге африканське турне міністра відбулося влітку і охопило нові країни Африканського континенту», - сказав Субх.

Він нагадав, що у цьому році виповнюється 60 років заснування Африканського Союзу, а 25 травня відзначається День Африки.

«Ми хотіли б, щоб Україна на високому рівні долучилася до цих заходів. Робота триває, адже підготовка візитів потребує комунікації, надсилання офіційних звернень і отримання погоджень», - пояснив дипломат.

За його словами, конференція Україна-Африка теж готується, наразі МЗС визначається з її головними темами і постійно комунікує щодо цього питання з Офісом Президента і відповідними міністерствами.

«Ми спілкуємося з науково-дослідними інститутами, аграрними академіями, нашими експортерами і бачимо, як багато в Україні сучасних технологій, про які в Африці ніхто не знає і до яких вона не має доступу. Тож наша мета — через подібні саміти і візити побудувати міст для впровадження наших технологій на території Африки», - зазначив Субх.

Він повідомив, що саміт Україна-Африка планується провести у Києві й запросити на нього глав держав усього Африканського континенту.

«Ми знаємо, що в липні планується саміт росія-Африка, і закликаємо африканські країни не брати в ньому участі. На нашу думку, аморально перебувати на території держави-агресора у той час, коли продовжується війна проти нашої країни. Ми б хотіли, щоб африканські країни бойкотом цього заходу, принаймні з боку їхніх лідерів, продемонстрували, що Африка не згодна з тим, що робить росія в Україні», - зауважив спецпредставник України з питань Близького Сходу та Африки.

За його словами, Україна вже отримала певні сигнали від деяких країн, що вони жодним чином не розглядають участі у цьому заході, поки росія не виведе свої війська і не зупинить війну.

Читайте також: Джапарова: МЗС уперше розробляє комунікаційну стратегію з країнами Африки

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 3 жовтня минулого року розпочав перше в історії української дипломатії турне глави МЗС країнами Африки, яке мало тривати до 12 жовтня. Однак він був змушений перервати турне 10 жовтня через масований ракетний обстріл росією українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-