Вільнюс долучиться до відбудови Маріуполя після деокупації

Вільнюс долучиться до відбудови Маріуполя після деокупації

Відео
Укрінформ
Мери Маріуполя і Вільнюса Вадим Бойченко та Ремігюс Шимашюс підписали декларацію солідарності для спільної співпраці з відбудови Маріуполя після деокупації.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Маріуполь планує вивчати досвід Вільнюса з декомунізації міської архітектури. Про це домовилися мери Маріуполя та Вільнюса. Очільники міст підписали декларацію солідарності, що стало початком спільної співпраці з відбудови українського Маріуполя після деокупації», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мер литовської столиці Шимашюс відзначив важливість підтримки України.

Відео: Телеграм-канал Маріупольська міська рада

У міськраді констатували, що на сьогодні Вільнюс є одним з найбільш перспективних міст Європи, також має досвід відбудови після Другої світової війни, який треба використовувати під час розробки проєкту відродження Маріуполя – Mariupol Reborn.

За словами Бойченка, Маріуполь буде звільнено, тож вже йде робота над планом його відродження.

«Збираємо найкращу експертизу та досвід. Зокрема, від Вільнюса хочемо отримати досвід з декомунізації міської архітектури. Ми побудуємо сучасне місто без фантомів радянського часу», - пояснив мер Маріуполя та подякував меру Вільнюса та всьому литовському народу, який зараз активно підтримує Україну. Він висловив впевненість, що спільними зусиллями український Маріуполь буде відроджений.

Читайте також: Естонія має можливість розширити співпрацю з Україною щодо відбудови – Найєм

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, тощо. Тільки з 63 шкіл загарбники пошкодили у Маріуполі 54, з яких 8 – зруйнували повністю.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-