У Циркунах під Харковом підключили електропостачання половині споживачів

У Циркунах під Харковом підключили електропостачання половині споживачів

Фото
Укрінформ
У селі Циркуни під Харковом підключили електропостачання половині споживачів, енергетики замінили більше десятка знищених трансформаторів і більше сотні опор.

Про це повідомила пресслужба АТ «Харківобленерго» у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Фахівці Липецького району електричних мереж продовжують відновлювати електромережу у с. Циркуни Харківського району. Без світла поки що залишаються 700 споживачів - це менше половини від усіх точок обліку в населеному пункті», - йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник Липецького РЕМ Віктор Рубцов, у Циркунах були значні пошкодження обладнання внаслідок окупації та постійних обстрілів.

Читайте також: У Харкові ремонтують 50 будинків, пошкоджених російськими обстрілами

«Дванадцять трансформаторів потребували повної заміни. Окрім того, тут залишилося дуже багато замінованих територій. Треба було докласти значних зусиль, щоб хоча б розпочати підключати жителів села. Перших споживачів ми заживили ще у грудні», - зазначив Рубцов.

За його даними, енергетики вже відремонтували 11 трансформаторних підстанцій, замінили 120 опор та 30 км живлячої високовольтної лінії 110 кВ, а також 90 опор та 10 км ліній 0,4 кВ. 

«Для відновлення електропостачання у Циркунах продовжуємо залучати додаткові бригади з інших районів. В умовах війни прогнози робити важко, але маємо велику надію, що вже через декілька тижнів село буде повністю заживлено», - зазначив начальник Липецького РЕМ.

Як повідомляв Укрінформ, Циркуни, село за кільцевою дорогою Харкова, перебувало в окупації 72 дні, його звільнили на початку травня 2022 року. Загарбники знищили всі виробничі підприємства громади та інфраструктуру.

Фото: АТ «Харківобленерго»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-