Стратегія деокупації: Ташева заявила, що завершення війни розпочнеться зі звільнення Криму

Стратегія деокупації: Ташева заявила, що завершення війни розпочнеться зі звільнення Криму

Укрінформ
Стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя закріпить ключову тезу, що завершення війни розпочнеться зі звільнення Криму.

Про це повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає Укрінформ із посиланням на Фейсбуці Представництва. 

“Цього року деякі заходи й акценти Стратегії зазнають змін, які назріли в умовах повномасштабного вторгнення росії та є вимогою часу. Стратегія закріпить ключову тезу – завершення війни розпочнеться зі звільнення Криму, бо війна почалася з його окупації. Також з’являться положення, які деталізуватимуть рамку реінтеграційних заходів: від відновлення публічної влади до верифікації документів і правочинів”, - наголосила Ташева.

Зазначається, що Стратегія деокупації та реінтеграції, яку Президент України Володимир Зеленський затвердив своїм указом від 24 березня 2021 року, визначала пріоритетним політико-дипломатичний шлях деокупації, однак ніколи не виключала військовий. Тому, зауважують у Представництві, в умовах повномасштабного вторгнення Україна сама обиратиме, як звільнить своїх людей та територію від російських окупантів.

Читайте також: «Поки є можливість»: у ГУР закликали колаборантів виїжджати з Криму

У відомстві додають, що цілі Стратегії — це цілі перемоги України: відновлення територіальної цілісності та безпеки держави, забезпечення національної єдності та сталого всебічного розвитку на засадах європейської інтеграції, верховенство права та збереження культурного різноманіття корінних народів. 

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що стратегія деокупації Криму потребує нової редакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-