Кубраков назвав пріоритетні напрями відновлення України

Кубраков назвав пріоритетні напрями відновлення України

Інфографіка
Укрінформ
Потреба у відновленні України становить 411 мільярдів доларів, а пріоритетними напрямками стануть критична інфраструктура, житло та важливі соціальні й транспортні об’єкти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство інфраструктури у Фейсбуці з посиланням на оновлений звіт Світового банку.

«Потреба у відновленні загалом становить 411 мільярдів доларів. У пріоритеті – відбудова критичної інфраструктури, житла та важливих соціальних і транспортних об’єктів. Тут ми потребуємо підтримки міжнародних партнерів, як фінансової, так і матеріально-технічної», – сказав віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Зазначається, що пряма шкода за підсумками першого року війни становить 135 мільярдів доларів, а завдані збитки — близько 290 мільярдів доларів.

Найбільша пряма шкода була завдана у таких сферах: житло – 50,4 мільярдів доларів; транспорт – 35,7 мільярдів доларів; торгівля та промисловість – 10,9 мільярдів доларів; енергетика та видобувна галузь – 10,6 мільярда доларів; сільське господарство – 8,7 мільярда доларів.

Читайте також: Безбарʼєрність є обовʼязковою для відбудови - Кубраков

Найбільше коштів на відновлення потребують транспортна сфера (понад 22% загальної потреби відновлення), житлова (майже 17%) та енергетика (понад 11%).

«Ми формуємо цифрову екосистему, яка забезпечить повну прозорість та відкритість усіх процесів, пов’язаних з відбудовою. Зокрема, йдеться про створення Електронної системи управління відбудовою, яка дозволить міжнародним партнерам та громадськості відстежувати кожен етап реалізації проєктів відновлення», – додали в міністерстві.

Читайте також: Через ракетні атаки Укргідроенерго зазнало збитків майже на ₴40 мільярдів

Як повідомлялося, Світовий банк презентував оновлений звіт «Швидка оцінка шкоди та потреб в Україні» (Ukraine Rapid Damage and Needs Assessment — RDNA2), в якому досліджено завдану шкоду, збитки та потреби відновлення України, спричинені повномасштабним вторгненням росії.

За даними Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, росія внаслідок повномасштабної агресії завдала Україні збитків та руйнувань на 600-750 мільярдів доларів станом на початок 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-