В ОП провели зустріч із данськими депутатами – говорили про євроінтеграцію та військову допомогу

В ОП провели зустріч із данськими депутатами – говорили про євроінтеграцію та військову допомогу

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква поінформував представників парламенту Данії про перебіг реформування України й успіхи у сфері адаптації українського законодавства до права Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

“Жовква провів зустріч із делегацією Ради зовнішньої політики Фолькетингу (парламенту) Данії на чолі з головою ради Мікеелем Острупом Єнсеном”, - ідеться в повідомленні.

Співрозмовники обмінялися думками про стан протидії російській збройній агресії й безпекову ситуацію в Україні та регіоні. У цьому контексті Жовква подякував Данії за нещодавнє рішення про заснування Фонду підтримки України обсягом 1 млрд дол. Також заступник керівника ОП подякував за виділення Україні дев'ятого пакета оборонної підтримки на суму близько 142 млн дол.

Читайте також: В ОП обговорили залучення Міжнародної торгової палати до підтримки українського бізнесу

“Військова допомога наших партнерів – основа успіхів України у поверненні своїх територій. Цінуємо, що Данія є нашим надійним другом на цьому шляху. Данія – активний контрибутор танкової коаліції. Позитивно розцінюємо перспективи заснування авіаційної коаліції, зокрема за активної участі Данії. Розраховуємо на дедалі більшу сміливість кожної нації в питанні розширення військової допомоги Україні й пришвидшення темпів її постачання на територію нашої держави”, – зазначив Жовква.

Співрозмовники докладно зупинилися на модальностях імплементації формули миру Президента Володимира Зеленського й баченні української сторони безпекових гарантій з боку іноземних партнерів. У цьому контексті було обговорено очікування України від цьогорічного саміту НАТО у Вільнюсі й перспективу членства України в Альянсі.

“Саміт НАТО у Вільнюсі має стати віхою в історії відносин України з Альянсом. Очікуємо на конкретні практичні результати об’єднаної північноатлантичної спільноти щодо практичної й політичної підтримки членства України в НАТО. Наша держава довела свою відповідність стандартам Альянсу та взаємосумісність із його збройними силами на полі бою. Українська армія демонструє оперативне опанування керуванням західним озброєнням та максимальну ефективність його використання у боротьбі з ворогом”, – наголосив Жовква.

Читайте також: В ОП обговорили з урядовим уповноваженим Чехії проєкти відбудови Дніпропетровщини

Окремо сторони торкнулися теми європейської інтеграції України. Заступник керівника ОП детально поінформував депутатів Фолькетингу про перебіг реформування країни й успіхи у сфері адаптації українського законодавства до права Європейського Союзу.

“Ми розраховуємо на підтримку Данією рішення ЄС про початок переговорів з Україною про вступ. Зі свого боку Україна робить усе можливе для якісної підготовки переговорної основи та досягнення максимально можливих успіхів у реформуванні з метою забезпечення високих темпів прогресу на шляху до вступу”, – резюмував Жовква.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із членами делегації ради зовнішньої політики Фолькетингу (парламенту) Данії прискорення постачання зброї, Формулу миру, відповідальності росії та шлях України до Євросоюзу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-