Зниклі безвісти також залучені у процеси обміну полоненими – Координаційний штаб

Зниклі безвісти також залучені у процеси обміну полоненими – Координаційний штаб

Укрінформ
У процес обміну військовополоненими залучені як ті, чий полон підтверджений, так і зниклі безвісти.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими​​ повідомляє у Телеграмі.

У Координаційному штабі відбулась зустріч з родинами Оборонців 57-го окремого стрілецького батальйону.

З родичами полонених і зниклих безвісти військовослужбовців спілкувалися представники Координаційного штабу, Національної поліції та Сухопутних військ Збройних сил України.

За словами представника штабу, інформація щодо зниклих безвісти накопичується з різних джерел: це і свідчення повернених з полону, і відкриті джерела, і робота Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ). Окремо він наголосив, що зниклі безвісти військовослужбовці, як і ті, чий полон підтверджений, залучені у процеси обміну.

Представник Сухопутних військ Збройних сил України звернув увагу на те, що спілкування з військовою частиною передбачено через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати). Комунікацію з частиною можна налагодити через ТЦК та СП за місцем свого постійного проживання або за місцем призову (прийняття) на військову службу військовослужбовця.

Читайте також: Полон українських військових офіційно підтверджує тільки міноборони рф через МКЧХ - Координаційний штаб

Юрист Координаційного штабу проконсультував родичів щодо фінансових питань та отримання одноразових виплат, які передбачені для родин зниклих безвісти та полонених захисників. Консультації стосовно комунікації зі слідчими надав представник Національної поліції.

Як повідомляв Укрінформ, родини військовослужбовців штурмової бригади «Азов» Національної гвардії України наполягають на міжнародній відповідальності росії за порушення прав українських військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-