У Греції відновили рух поїздів після масштабної аварії на залізниці

У Греції відновили рух поїздів після масштабної аварії на залізниці

Укрінформ
У Греції сьогодні відновили рух деякими залізничними маршрутами через три тижні після великої залізничної аварії на півночі країни.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Ekathimerini.

Як зазначається, з міркувань безпеки всі пасажирські та вантажні перевезення були призупинені у Греції після лобового зіткнення пасажирського та вантажного поїздів із понад 350 людьми на борту, що сталося 28 лютого, унаслідок чого загинули 57 осіб.

Залізнична катастрофа на маршруті Афіни-Салоніки стала найсмертоноснішою в історії Греції та викликала масові протести через недоліки безпеки на залізниці, що є спадщиною десятирічної фінансової кризи, котра закінчилася 2018 року.

Уряд Греції визнав, що мали місце затримки у встановленні сучасної системи безпеки по всій мережі залізниці та призначив судове розслідування причин трагічного інциденту, втім, провину за аварію влада покладає переважно на людський фактор.

Читайте також: У Греції знову пройшли протести після трагедії на залізниці

Профспілки залізничників стверджують, що уряд неодноразово ігнорував їхні заклики покращити систему безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 1 березня у Греції сталося зіткнення вантажного і пасажирського потягів. Загинули щонайменше 57 осіб, серед яких багато студентів.

Фото: ANI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-