Найближчі тижні будуть критичними, рф може здійснити спробу ще одного наступу — Білий дім

Найближчі тижні будуть критичними, рф може здійснити спробу ще одного наступу — Білий дім

Укрінформ
У США припускають, що росія невдовзі може здійснити спробу ще одного наступу, можливо, на інших напрямках, однак Вашингтон готовий продовжувати забезпечувати Україну всім необхідним для захисту.

Про це сказав речник Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

За словами Кірбі, найближчі тижні будуть «критичними» у війні, і США очікують, що президент росії володимир путін «спробує почати ще один наступ і, можливо, на багатьох інших напрямках».

«Ми повинні переконатися, що робимо все можливе, щоб Україна була до цього готова», - сказав він.

Речник Білого дому зазначив, що США хочуть, щоб українці могли захистити себе від будь-якого російського наступу, а також мали змогу «проводити власні наступальні операції у будь-який час і у будь-якому місці, в розмірі та масштабі на свій вибір».

Читайте також: Боррель пояснив, чому війну в Україні не можна порівнювати з іншими конфліктами

«Саме тут ми зараз виводимо батальйони з України і проводимо для них загальновійськові маневри. Ось чому вони нарощують підготовку з таких речей як система ППО Patriot. Ми робимо все можливе, щоб переконатися, що вони готові якнайкраще перед майбутніми критичними тижнями та місяцями», - сказав Кірбі.

Також він заявив, що США покладаються на лідерство України у своєму пріоритеті оборони Бахмута.

«Ми збираємося зосередитися на тому, щоб у Президента Зеленського було все, що йому потрібно, де б він не вирішив битися. Це означає розвідку. Це означає підтримку. Це означає зброю. Це означає можливості. Ось на чому ми зосередимося», - наголосив Кірбі.

Як повідомлялося, на Бахмутському напрямку армія російської федерації продовжує ведення наступальних дій, проте втрачає наступальний потенціал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-