Кішіда обіцяє уважно стежити за результатами зустрічі лідерів Китаю та росії

Кішіда обіцяє уважно стежити за результатами зустрічі лідерів Китаю та росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що уважно стежитиме за результатами зустрічі президентів Китаю і росії та наголосив на неприпустимості спроб змінити статус-кво з використанням сили.

Про це він сказав на спільній з Президентом Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«росія і Китай продовжують спільні (військові – ред.) навчання навіть після початку російською федерацією агресії проти України. Тому я ще раз хочу наголосити на тому, що міжнародна спільнота має захищати свій порядок та принципові цінності. Ми не можемо допускати спроб змінити статус-кво з використанням сили. Ми маємо закликати якомога більше країн приєднатися до нашої позиції. Я розумію, що зараз відбувається зустріч між лідерами Китаю та рф. Я буду уважно стежити за її результатами», - заявив Кішіда.

Він зазначив, що під час зустрічі з главою КНР Сі Цзиньпіном у листопаді минулого року закликав його до відвертого діалогу задля встановлення стабільних відносин між Японією та Китаєм.

Читайте також: Прем’єр Японії у Києві закликав путіна негайно припинити агресію проти України

«Я також закликав Китай діяти відповідально стосовно ситуації навколо України. Я домовився з президентом Сі Цзиньпіном провести комунікацію на різних рівнях… Сьогодні я відвідав Україну і побачив наслідки російської агресії та поспілкувався з Президентом Зеленським. Я буду спілкуватися з Китаєм стосовно агресії з боку росії та ситуації в Україні на нашому рівні», - поінформував прем’єр-міністр Японії.

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда прибув до Києва на запрошення Президента Володимира Зеленського.

У ході візиту Кішіда відвідав Бучу. Глава японського уряду поклав квіти біля місцевої церкви та  вшанував пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-