Зеленський закликає молодь усвідомити - війна рф не лише про Україну, вона про весь світовий устрій

Зеленський закликає молодь усвідомити - війна рф не лише про Україну, вона про весь світовий устрій

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав молодь усвідомити те, що розв'язана росією на території України війна є не лише проблемою нашої держави, адже вона стосується і Європи та світового устрою загалом.

Про це він сказав під час спільної із президентом Литви Гітанасом Науседою онлайн зустрічі зі студентами Європейського колегіуму “Натолін” (Варшава), передає кореспондент Укрінформу.

"Це (війна – ред.) не просто щось таке лише про Україну, не просто щось таке про наш регіон, не просто щось про те, над чим панує чи хоче панувати кремль. Це про Європу, про увесь наш устрій. Мир, свобода, безпека, демократія, захищеність, права, соціальна справедливість. Вони не бувають просто так, вони не приходять з покоління до покоління просто разом… За них треба бути готовим боротися", - сказав Зеленський.

Президент України нагадав про те, що Європа переживала різні часи, різні системи панували та боролися за панування у ній та світі. «Це наша із вами битва за Європу. І ми повинні в ній перемогти», - сказав він.

Читайте також: Зеленська: День пам’яті жертв Голокосту нагадує, що всі тирани будуть зупинені і покарані

Глава держави також нагадав студентам, що саме сьогодні відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, та закликав не забувати про те, що нині чинить країна-агресор по відношенню до України. «Дуже важливо згадувати про це щоразу, коли бачимо жорстокість російської війни проти України та російської тиранії проти свободи на тій території, яка підконтрольна кремлю», - додав він.

Зеленський під час заходу відповів на запитання студентів із різних країн, які навчаються в цьому закладі. Вони стосувалися різних тем.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Дата встановлена Генеральною Асамблеєю ООН на знак вшанування жертв геноциду єврейського народу під час Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-