У Норвегії знайшли значні мінеральні ресурси на морському дні континентального шельфу

У Норвегії знайшли значні мінеральні ресурси на морському дні континентального шельфу

Укрінформ
У Норвезькому нафтовому директораті (NPD) 27 січня заявили, що після проведення дослідження виявили «значну» кількість металів і мінералів, починаючи від міді і закінчуючи рідкоземельними металами, на морському дні розширеного континентального шельфу країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

“З металів, знайдених на морському дні в районі дослідження, є магній, ніобій, кобальт і рідкоземельні мінерали, що знаходяться в списку Європейської комісії найважливіших мінералів”, - зазначили в NPD.

Оцінка ресурсів, що охоплює віддалені райони в Норвезькому та Гренландському морях, показала, що там є 38 млн тонн міді, що майже вдвічі перевищує обсяг видобутку у світі щороку, і 45 млн тонн цинку, накопиченого в поліметалічних сульфідах.

Сульфіди, або «чорні курці», знаходяться вздовж серединно-океанічного хребта, де магма з мантії Землі досягає морського дна, на глибині близько 3000 метрів.

Читайте також: У Швеції знайшли найбільше в Європі родовище рідкісних металів

У NPD оцінюють, що приблизно 24 млн тонн магнію та 3,1 млн тонн кобальту містяться в марганцевих корах, вирощених на корінних породах упродовж мільйонів років, а також 1,7 млн тонн церію, рідкоземельного металу, який використовується в сплавах.

Як повідомляв Укрінформ, шведська державна гірничодобувна компанія LKAB 12 січня заявила, що виявила мінеральні ресурси - понад мільйон тонн рідкоземельних оксидів - у районі Кіруни, найбільшого відомого такого родовища в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-