росіяни заходять на Кінбурнську косу, але потужних баз там не тримають - Єрін

росіяни заходять на Кінбурнську косу, але потужних баз там не тримають - Єрін

Укрінформ
На Херсонському напрямку ситуація залишається складною, але наразі поки що стабільною. Війська рф заходять на Кінбурнську косу, але потужних баз там не тримають.

Про це в ефірі телемарафону заявив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін, передає кореспондент Укрінформу.

«Саме щодо Херсонського напрямку, то тут ситуація залишається складною, але наразі поки що є стабільною. Основним способом дії ворога є нанесення артилерійських ударів, рідше – ракетних і авіаційних ударів по населених пунктах, по критичній інфраструктурі і інших об’єктах цивільної інфраструктури», - заявив він.

Читайте також: На Кінбурнській косі минулої доби Сили оборони знищили угруповання росіян та ворожу техніку

Відповідаючи на питання про те, що відбувається на лівобережній Херсонщині і до чого там готуються російські загарбники, Єрін зазначив, що може бути кілька варіантів.

«Тут може бути кілька варіантів, але основне – те, що окупанти намагаються створити дуже складні умови для існування місцевого населення. Бо воно не підтримує окупаційний режим і не йде на співпрацю. Не є достатньою кількість людей, які б бажали отримати російські паспорти. Більшість людей чекає повернення України», - зауважив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

За його словами, росіяни як один із варіантів намагаються виселити певну групу людей зі звичних умов, переселивши їх у інший район і створивши там певне напруження.

«Таким чином ворог намагається вплинути на місцеве населення з метою змусити їх сприйняти чи хоча б удати, що вони сприймають цей «руській мір» Але поки що наразі у них це не дуже виходить, і спротив тільки посилюється», - сказав він.

Читайте також: На Кінбурнську косу зараз немає можливості доставити гуманітарну допомогу — Кім

Відповідаючи на питання, як часто росіяни заходять на Кінбурнську косу, щоб здійснити черговий удар, Єрін відзначив, що такі випадки фіксуються.

«Єдине, що про якусь системність тут важко сказати. Противник використовує цю територію, але якихось потужних баз чи угруповань він там не зберігає, бо це – відкрита місцевість. За нею, у принципі, ведеться спостереження нашими силами і засобами, і у разі виявлення противника або його вогневих засобів ми робимо все можливе, щоб знищити ці засоби і скупчення противника на цій території», - запевнив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Як повідомлялося, раніше Єрін заявив, що підготовки до наступу рф на Таврійському напрямку не спостерігається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-