На Вугледарському напрямку за добу знищили 109 росіян – ЗСУ

На Вугледарському напрямку за добу знищили 109 росіян – ЗСУ

Укрінформ
На Вугледарському напрямку росіяни здійснили за добу 322 обстріли і втратили 109 чоловік особового складу.

Про це у ефірі телемарафону поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, відповідаючи на питання щодо ситуації довкола Вугледару, передає кореспондент Укрінформу.

«Багато місяців зс росії, використовуючи мотострілецькі підрозділи і морську піхоту, намагаються там досягнути значного успіху. Але вони наражаються на серйозний відпір від ЗСУ і інших формувань сил оборони і, зазнаючи втрат, відступають. Зокрема, за цю добу вони здійснили 322 обстріли, було 58 боєзіткнень, і втратили 109 людей вбитими, 188 – пораненими», - сказав Череватий.

Він поінформував, що на цьому напрямку росіяни фактично за добу втратили чотири танки, три БМП, три гармати і три безпілотники «Орлан-10».

«Там відбуваються жорстокі бої. Ворог справді намагається досягнути там проміжного успіху, але завдяки зусиллям наших сил оборони йому це не вдається і він, м’яко кажучи, перебільшує у телеграм-каналах свої досягнення», - заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Читайте також: росіяни обстріляли Вугледар - пошкоджені будинки та дві школи

Відповідаючи на питання про те, що Вугледар має стратегічне значення у битві за Донбас, він зазначив, що росіяни уже багато місяців намагаються виснажити нашу оборону, і прорватися у одному з якихось місць, щоб рухатися далі й досягнути більш значних результатів.

«На Бахмутському напрямку в першу чергу, і на Авдіївському, Вугледарському напрямках вони постійно вдаються до штурмів. Зокрема і за цю добу Водяне, Невільське, Мар’їнка, Вугледар – це були місця, там де вони намагалися проводити свої штурмові дії, щоб прорвати нашу систему оборони», - сказав Череватий.

Як повідомлялося, у британській розвідці піддали сумнівам те, що рф досягла якихось успіхів біля Оріхова і Вугледара, оскільки російські військові джерела навмисно поширюють дезінформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-