Суд у справі мера Чернігова перенесли на 1 лютого

Суд у справі мера Чернігова перенесли на 1 лютого

Фото
Укрінформ
Суд у справі про відсторонення міського голови Чернігова Владислава Атрошенка з посади міського голови терміном на один рік оголосив перерву до 1 лютого.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської міської ради у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У судовому засіданні оголошена перерва до 1 лютого. Причина - свідок захисту попросив надати йому час для консультації зі своїм адвокатом. 1 лютого буде відновлено розгляд апеляції Владислава Атрошенка стосовно рішення Яворівського суду про відсторонення його з посади міського голови терміном на один рік", - йдеться в повідомленні.

15 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вручило міському голові Владиславу Атрошенку адмінпротокол. З нього вбачається, що 2 липня 2022 року під час робочої поїздки до швейцарського Лугано (чернігівському міському голові тоді не дозволили перетнути кордон – ред.), Владислав Атрошенко дав вказівку своєму водієві перевезти машину Tesla Model X, яка належить його дружині, за кордон. Такі дії міського голови, йдеться в ухвалі, становили приватний інтерес, про який Атрошенко мав би повідомити НАЗК.

Читайте також: Мер Чернігова заявив, що за ним стежать

7 грудня 2022 р.Яворівський суд Львівської області виніс рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів та визнав Атрошенка винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому ч. 1 та 2 статті 172—7 КУпАП. Рішенням суду на міського голову наклали штраф у розмірі 6 800 гривень та на рік позбавили права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Перше фото: пресслужба Чернігівської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-