У Португалії діаспора проведе марш до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну

У Португалії діаспора проведе марш до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну

Укрінформ
Спілка українців Португалії проведе у Лісабоні марш до річниці повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Як передає Укрінформ, про це Спілка українців Португалії повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Збір учасників відбудеться 24 лютого о 18:00 біля Парламенту Португальської Республіки, як найвищого органу народної влади, яка з перших годин війни встала на боці України. Далі вони підуть мирним маршем на Praça do Município, де 24 лютого 2022 українці вперше зібралися, щоб сказати світову: «Ми не піддамося, Україна переможе!»

«У цей день ми згадаємо всіх, хто не прокинувся зранку через нічні російські ракети, хто втратив своє життя захищаючи свою Землю, кого розстріляли російські військові бачачи надписи «Діти»,«медична допомога», «волонтери» чи «преса». Ми згадаємо українців і представників інших народів, що встали на захист добра проти зла», – йдеться в дописі.

Крім того, українці зберуться під муніципалітетами міст Португалії, щоб виразити глибоку подяку від кожного українця за колосальну братерську допомогу, яку з перших днів війни португальський народ і португальська держава надали українцям, чи приймаючи біженців, чи надсилаючи допомогу в Україну.

«У цей день, ми зберемося, щоб показати єдність і рішучість у звільненні української території від загарбників, що означатиме перемогу цінностей і права кожного народу на свою територіальну цілісність, яку може забезпечити колективна безпека демократичних країн», – додали у Спілці.

Нагадаємо, Спілка українців у Португалії закликала владу Лісабона перенести російське посольство у меншу будівлю, а у приміщенні за адресою Rua Visconde de Santarém, 57, створити Центр прийому переміщених українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-