Залужний вшанував памʼять жертв Голокосту

Залужний вшанував памʼять жертв Голокосту

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вшанував памʼять жертв Голокосту, зауваживши, що сьогодні історія повторюється – геноциду зазнають українці.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

«Вшановуємо памʼять жертв Голокосту. Розділяємо біль єврейського народу та всіх постраждалих від нацистського терору під час Другої світової війни», – зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Залужний нагадав, що саме цього дня 1945 року солдати 1-го Українського фронту визволили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік Освенціма.

Як зауважив він, трагедія мала стати пересторогою людству. «Мала, але не стала... Сьогодні знову в самому центрі Європи відбувається геноцид українців», – наголосив Залужний.

Читайте також: У МЗС України засудили ганебне порівняння лавровим росіян із жертвами Голокосту

«Збройні сили України – це перша армія миру. Ми захищаємо своє. Боремося за виживання української нації, за свободу, памʼять і правду», – підкреслив він.

Як повідомлялося, 27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Дата встановлена Генеральною Асамблеєю ООН на знак вшанування жертв геноциду єврейського народу під час Другої світової війни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-