Японія анонсувала запровадження нових санкції проти росії

Японія анонсувала запровадження нових санкції проти росії

Укрінформ
Японія з 3 лютого запроваджує додаткові персональні санкції проти осіб, пов'язаних із російською федерацією, а також розширює експортні обмеження.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті Міністерства закордонних справ Японії.

«З огляду на ситуацію навколо України та для сприяння міжнародним зусиллям щодо забезпечення миру Японія запровадить заборону на експорт відповідно до інших великих країн», - зазначається у ньому.

Зокрема, Токіо забороняє постачання до росії товарів 49 компаній, які можуть бути використані для посилення військового потенціалу, включно з напівпровідниковим обладнанням та компонентами, газорозвідувальним обладнанням, водометами, роботами, генераторами електроенергії, вибуховими речовинам, а також вакцинами та медичним обладнанням.

Під санкції потрапили, серед інших, авіабудівна компанія АТ "Іркут Корп" і виробник зенітних ракет, московський завод "Авангард".

Окрім того, Японія заморозила активи ще трьох організацій і 22 росіян, а також 14 “промосковських осіб, пов’язаних з “анексією” південного сходу регіону України”.

Читайте також: ЄС пригрозив сильними санкціями у разі прямого залучення білорусі до російської війни

Серед них – дитячий омбудсмен Марія Львова-Бєлова, заступник міністра оборони рф Михайло Мізінцев, віцепрем'єри Дмитро Чернишеко та Андрій Бєлоусов, родичі російського олігарха Сулеймана Керімова, а також генерали російської армії, гуляйтери, призначені загарбниками на посади на окупованих територіях.

Нагадаємо, Японія, яка цьогоріч головує у "Великій сімці" (G7), очікує, що війна росії в Україні домінуватиме в переговорах між найбільшими економіками світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-