У пікові години Київщина сьогодні отримає 50% електроенергії від потреби - ДТЕК

У пікові години Київщина сьогодні отримає 50% електроенергії від потреби - ДТЕК

Укрінформ
У Київській області 27 січня у пікові години побутові споживачі, промислові підприємства та обʼєкти критичної інфраструктури отримають 50% електроенергії від потреби.

Як передає Укрінформ, про це ДТЕК Київські регіональні електромережі повідомляє у Фейсбуці.

“В енергосистемі країни зберігається значний дефіцит електроенергії після російських атак. На 27 січня НЕК Укренерго надав обмеження споживання для Київської області в середньому на рівні 708 МВт на день та 609 МВт на ніч. У пікові години навантаження при поточній температурі повітря це 50% від потреби електроенергії області включаючи побутових споживачів, промисловість та критичну інфраструктуру”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Київ та область повертаються до стабілізаційних відключень світла

Такий ліміт електроспоживання дозволить проводити відключення за стабілізаційними графіками, запевнили в компанії. 

У ДТЕК закликають помірно споживати електроенергією, особливо в пікові години навантаження. А в період відключення вимкнути всі прилади з розетки та вмикати їх по черзі, коли світло з'являється. Це допоможе уникнути масштабних аварій на електромережах через перевантаження.

Читайте також: Сили ППО вкотре зірвали плани ворога, ситуація в енергосистемі контрольована - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня росія атакувала територію України дронами, а згодом випустила понад пів сотні ракет. Більшість ракет і безпілотників збили українські захисники, але на Вінниччині, Одещині тв в Києві зафіксовані влучання.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-