Посадовці Шацького нацпарку привласнили мільйон гривень на «мертвих душах»

Посадовці Шацького нацпарку привласнили мільйон гривень на «мертвих душах»

Укрінформ
Директорку Шацького національного парку підозрюють у привласненні майже 1 млн грн - ці гроші оформлювалися як зарплата фіктивних працівників.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ. 

«На Волині працівники ДБР викрили злочинну групу, яка привласнила з бюджету близько мільйона гривень. До групи входили директор одного з національних парків Волині та деякі працівники установи. Вони фіктивно оформили вісьмох працівників нацпарку. Як встановило слідство, з жовтня 2021-го по червень 2022 року вона разом зі спільниками заробила на «мертвих душах» близько 1 мільйона гривень», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що співробітники на посадах наукового відділу, юрисконсульта, технічних працівників працювали лише на папері, а зарплату за них отримувала директорка.

Окрім того, за інформацією прокуратури, директор парку залучила підприємця у злочинну схему задля заволодіння шахрайським шляхом державними коштами. 

«Уклавши договір про надання послуг за програмою «муніципальна няня», які насправді не надавалися, посадовиця подала документи на відшкодування їй витрат на їх оплату в загальній сумі 23 052 гривні та отримала ці кошти», - зазначають в прокуратурі.

Читайте також: Чиновників Київводоканалу підозрюють у привласненні бюджетних коштів

Очільниці нацпарку вже повідомили про підозру у шахрайстві, розтраті майна, підробленні документів у складі організованої злочинної групи.

Санкції відповідних статей Кримінального кодексу передбачають позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна. До суду подано клопотання про відсторонення підозрюваної від посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-