Пропаганда кремля щодо війни проти України не матиме успіху - ЄС

Пропаганда кремля щодо війни проти України не матиме успіху - ЄС

Заява
Укрінформ
Спроби кремлівської пропаганди просувати альтернативну реальність стосовно розв’язаної росією війни проти України не матимуть успіху.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"кремлівська пропагандистська та дезінформаційна кампанія не матиме успіху в поширенні ілюзорної альтернативної реальності. Повторюємо: це росія незаконно і безпідставно напала на Україну. Саме Україна захищається в агресивній війні рф, у повній відповідності до статті 51 Статуту ООН, всупереч брехливим заявам росії. Саме Україна, а не росія, продемонструвала справжню зацікавленість у досягненні угоди про справедливий і сталий мир, який би повністю відповідав міжнародному праву та принципам і зобов'язанням ОБСЄ, включно із закріпленими у Гельсінському заключному акті", - йдеться у заяві.

Наголошується, що Євросоюз як ніколи об'єднаний та солідарний з Україною, яка реалізує своє невіддільне право на самооборону відповідно до міжнародного права. У заяві підкреслюється, що ЄС продовжуватиме надавати Україні всю необхідну політичну, військову, фінансову та гуманітарну підтримку, і робитимемо це "стільки, скільки буде потрібно".

Читайте також: Євросоюз засудив чергову ракетну атаку рф на Україну та нагадав про відповідальність

"ЄС вітає і підтримує ініціативу України щодо досягнення справедливого миру. Ми перебуваємо в дуже тісному контакті з нашими українськими колегами, повністю усвідомлюємо потреби України та їхню нагальність і разом з нашими міжнародними партнерами робимо все можливе, щоб їх задовольнити", - зазначається у заяві.

Водночас у ЄС нагадали, що цього тижня домовлено про сьомий транш військової допомоги Україні на суму 500 млн євро, а також про додаткові 45 млн євро для місії з тренування українських військових EUMAM Ukraine. Таким чином, загальна військова підтримка України з боку ЄС перевищила 11,5 млрд євро, в тому числі 3,6 млрд євро в межах Європейського фонду миру.

Читайте також: ЄС оголосив про старт Донорської координаційної платформи для відновлення України

Як повідомлялося, після початку повномасштабної агресії росії проти України ЄС уперше у своїй історії надав військову допомогу країні, що перебуває у стані активних бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-