США планують закупити для України нові Abrams – Пентагон

США планують закупити для України нові Abrams – Пентагон

Укрінформ
Оголошений напередодні президентом США пакет оборонної допомоги Україні, який включає 31 танк Abrams M1, передбачає закупівлю для ЗСУ нових бойових машин.

Про це повідомила на брифінгу в Пентагоні заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Частково цей пакет, про який ми оголосили, має на меті закупити нові танки для України»,- сказала представниця оборонного відомства США.

Вона зазначила, що не може зараз окреслити часові рамки, коли Abrams M1 з’являться в Україні, уточнивши, що йдеться не про тижні, а про місяці.

Читайте також: Білий дім роз’яснив деталі передачі танків Abrams Україні

Водночас представниця Пентагону зреагувала на зауваження, які з’явилися у медіа щодо начебто невеликої кількості американських танків для України.

«Я не вважаю, що батальйон танків Abrams для України – це символічно. Це реальні спроможності, які, безумовно, забезпечать Україні перевагу на полі бою»,- підкреслила Сінгх.

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент США Джо Байден офіційного анонсував поставки в Україну 31 танка американського виробництва M1 Abrams, а також іншого обладнання .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-