США і Південна Корея випустили ракети у море у відповідь на запуск КНДР

США і Південна Корея випустили ракети у море у відповідь на запуск КНДР

Укрінформ
Південнокорейські та американські війська випустили залп ракет у море у відповідь на запуск Північною Кореєю балістичної ракети над Японією.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив, що південнокорейські та американські війська випустили ракетний залп у море у відповідь, а союзники раніше влаштували бомбардування за допомогою винищувачів у Жовтому морі.

Читайте також: Україна засудила запуск ракети КНДР над Японією: провокативний та безвідповідальний крок

Військові окремо підтвердили, що південнокорейська ракета Hyunmoo-2 відмовила незабаром після запуску та розбилася під час навчань, але ніхто не постраждав.

Збройні сили США та їхні союзники активізували демонстрацію сили, а Рада національної безпеки Білого дому назвала останнє випробування "небезпечним і безрозсудним".

Читайте також: КНДР підтримала проголошену росією анексію територій України

Нагадаємо: президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда "найрішучіше" засудили випробування Північної Кореї, Європейський Союз назвав це "нерозважливою та навмисно провокаційною дією", а генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив запуск і заявив, що це був порушення резолюцій Ради безпеки.

Це була перша північнокорейська ракета, яка прослідувала траєкторію над Японією з 2017 року, і її орієнтовний політ у 4600 км (2850 миль) був найдовшим для північнокорейських випробувань, які зазвичай «підносять» у космос, щоб уникнути польоту над сусідніми країнами.

 Photo by Handout / South Korea's Joint Chiefs of Staff / AFP)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-