У звільнених селах біля Лимана поліція виявила чотирьох колаборантів

У звільнених селах біля Лимана поліція виявила чотирьох колаборантів

Укрінформ
У звільнених від російських загарбників селах біля Лимана Донецької області поліція проводить стабілізаційні заходи, правоохоронці вже встановили чотирьох колаборантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

“Поліція налагоджує роботу в деокупованих селах біля Лимана. Насамперед спільно з Донецькою обласною військовою адміністрацією мешканців забезпечили продуктами та речами першої необхідності. Тривають розмінування та контрдиверсійні дії. Від громадян надходять повідомлення про злочини окупаційних військ: викрадення людей, мародерство, переслідування цивільних за проукраїнську позицію”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Якщо людина не служила окупантам, то немає підстав вважати її колаборантом – Президент

Так, у cелі Рубці росіяни перебували з квітня. Ворог під час захоплення села зруйнував 30% житла, а також всю інфраструктуру. У селі росіяни зруйнували пожежну станцію, сільськогосподарські підприємства, техніку і пошкодили конеферму. Зараз в селі живуть 320 людей.

Аналогічна ситуація в селі Коровій Яр, яке пів року перебувало під ворожим контролем, і селищі Ярова, яке росяни захопили у червні. росіяни ставили “Гради” біля будинків, а, втікаючи, залишили після себе руїни, пограбовані оселі та залишки боєприпасів і мінні пастки.

Читайте також: У катівні звільненого селища слідчі знайшли коробку з вирваними зубними протезами

Після звільнення Збройними силами України першими до населених пунктів прибули співробітники поліції з гуманітарним вантажем – понад 1000 кг продуктів харчування.

У селі Рубці відновив роботу поліцейський офіцер громади. Поліцейський разом із місцевою владою та жителями повернув український прапор на будівлю сільської ради.

У звільнених селах поліцейські обходять кожну вулицю і документують воєнні злочини російської федерації. Загалом правоохоронці перевірили 500 людей.

У перші дні звільнення цих сіл були встановлені четверо осіб, причетних до колабораційної діяльності. Зокрема отримана інформація про секретаря однієї з сільських рад, яка передавала росіянам дані жителів з проукраїнськими поглядами.

Читайте також: Звільнення Лимана відрізало шляхи постачання і порушило логістику ворога – Нацгвардія

Поліція перевіряє повідомлення щодо можливих викрадень жителів фейковими правоохоронними органами загарбника.

У звільнених селах правоохоронці встановлюють місця поховання людей, які могли загинути внаслідок бойових дій, були закатовані чи померли природною смертю. Криміналісти після ексгумації всіх тіл встановлять обставини смерті кожної людини.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня в Міністерстві оборони офіційно підтвердили, що українські військові звільнили п’ять населених пунктів біля Лимана і взяли в оточення російське угруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-