На Львівщині заступника міського голови обвинувачують в оборудках з гуманітаркою для ЗСУ

На Львівщині заступника міського голови обвинувачують в оборудках з гуманітаркою для ЗСУ

Укрінформ
Працівники ДБР у Львівській області заступника міського голови обвинувачують в оборудках з гуманітарною допомогою, зокрема у продажі автомобілів, переданих для ЗСУ з Фінляндії.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба теруправління ДБР у Львові, передає Укрінформ.

«Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно першого заступника міського голови однієї з міськрад у Львівській області. Посадовець вимагав у волонтера 100 тисяч гривень за передачу військовим автобуса Volvo, який міська рада раніше отримала як гуманітарну допомогу з Фінляндії», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Киянин продавав волонтерам неякісні бронежилети для ЗСУ, його затримали

За інформацією правоохоронців, загалом від фінських благодійників надійшло 3 автобуси, двома з них чиновник вирішив розпорядитися на власний розсуд. Один транспортний засіб посадовець вирішив не ставити на облік у міськраді, а відразу передав приватній установі. Ще один погодився передати військовим за 100 тисяч гривень.

Обидва автобуси ДБР вилучило та передало на потреби військових підрозділів.

Заступника міського голови обвинувачують в отриманні неправомірної вигоди та нецільовому використанні гуманітарної допомоги під час війни, а також у зловживанні службовим становищем (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 201-2, ч. 2 ст. 364 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Суд ухвалив відсторонити чиновника від посади і обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Читайте також: Поліція відкрила майже 250 справ за незаконні дії з гуманітаркою

Як повідомляв Укрінформ, станом на 20 вересня на Львівщині відкрито 46 кримінальних проваджень проти волонтерів.

Скеровано до суду три обвинувальні акти щодо чотирьох осіб. Підозри оголошено у 7 кримінальних провадженнях щодо десяти осіб. Зокрема, про підозру повідомлено одному керівнику БФ, одному керівнику органів місцевого самоврядування та чотирьом фізичним особам через продаж 14 автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-