Пентагон оприлюднив список зброї, що входить до нового оборонного пакета для України

Пентагон оприлюднив список зброї, що входить до нового оборонного пакета для України

Укрінформ
Міністерство оборони США оприлюднило докладний список озброєння й техніки, які поставлятимуться в Україну в межах останнього пакету оборонної допомоги на $625 мільйонів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному на сайті Пентагону в вівторок, передає Укрінформ.

«Цей пакет є вже 22-м виділенням (за повноваженнями президента США – ред.) озброєння із запасів Міноборони США для України від серпня 2021 року»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: США виділяють Україні новий оборонний пакет на $625 мільйонів

До нього входять, зокрема, чотири ракетних системи HIMARS та відповідні боєприпаси, 16 гаубиць калібру 155-мм разом із 75 тисячами снарядів до них. Окремо поставляються 500 високоточних 155-мм артилерійських снарядів, а також тисяча снарядів такого ж калібру для дистанційного мінування.

Крім того, в Україну буде відправлено 16 гаубиць калібру 105-мм, 30 тисяч мін для 120-мілметрових мінометів. У списку зазначені також 200 протимінних транспортних засобів MaxxPro, 200 тисяч патронів, обладнання для встановлення перешкод та протипіхотні боєприпаси Claymore.

Читайте також: Успіхи ЗСУ на фронті дозволять Україні отримувати ще більше зброї – аналітик CNN

Як повідомлялося, у вівторок уряд США оголосив про виділення нового оборонного пакета на загальну суму $625 мільйонів. Загалом цього року Сполучені Штати виділили понад $17,5 мільярдів на допомогу Україні сфері безпеки, в тому числі $16,8 мільярда доларів від початку масштабного вторгнення рф в Україну.

Фото: twitter.com/DeptofDefense

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-