Зеленський запросив Конституційну раду Франції до переговорів про спецтрибунал щодо агресії рф

Зеленський запросив Конституційну раду Франції до переговорів про спецтрибунал щодо агресії рф

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запросив Конституційну раду Франції долучитися до переговорів про започаткування Спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України.

Про це він заявив у зверненні до учасників заходу “Ночі права”, що проходить у Конституційній раді Франції в Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

“Я запрошую Францію, зокрема вашу Конституційну раду, активно долучитися до переговорів про заснування Спецтрибуналу”, - сказав глав держави.

Він зауважив: “Коли ми укладемо договір і створимо Спецтрибунал щодо російської агресії, то вже сам факт підготовки обвинувальних актів і видача ордерів на арешт тих, хто спланував і наказав розпочати цю агресію, буде найпотужнішим сигналом усім іншим потенційним агресорам у світі, що війна неминуче карається, а винні – притягуються до відповідальності; що право – завжди діє і панує завжди закон; а людяність – гарантовано захищена. Ось чому ми кажемо, що право може гарантувати мир і справедливість. Може! Для всіх. Але якщо ми створимо необхідну інституцію”.

За словами Президента, Україна пропонує реальний шлях, щоб притягнути до відповідальності винних у первісному злочині, який породив усі інші, скоєні від початку російської агресії.

При цьому він підкреслив, що Україна повністю підтримує діяльність Міжнародного кримінального суду .

“Ми прийняли юрисдикцію Міжнародного кримінального суду щодо всіх подій на території України. Ми впровадили зміни в законодавство України, щоб спростити і зробити більш ефективною нашу співпрацю з цим судом. Ми перебуваємо у постійній і цілком практичній комунікації з представниками Міжнародного кримінального суду задля досягнення спільної мети – притягнути російських окупантів до відповідальності за злочини, вчинені ними на території України”, - заявив Зеленський.

Він подякував усім державам і фахівцям, які сприяють цій роботі – фінансовою, технічною, аналітичною, правовою та експертною підтримкою, зокрема Франції.

Читайте також: Спецтрибунал щодо злочину агресії проти України має доповнити діяльність МКС - Зеленський

Як повідомлялося, 22 вересня Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником свого Офісу Андрієм Єрмаком, яка займатиметься опрацюванням питання створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-