Спецтрибунал щодо злочину агресії проти України має доповнити діяльність МКС - Зеленський

Спецтрибунал щодо злочину агресії проти України має доповнити діяльність МКС - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України, який має доповнити діяльність Міжнародного кримінального суду.

Про це він заявив у зверненні до учасників заходу “Ніч права”, що проходить у Конституційній Раді в Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

Глава Української держави висловив переконання, що Міжнародний кримінальний суд зможе створити історичний прецедент такої ж масштабної і абсолютно законної відповіді на скоєні російськими загарбниками злочини, якою масштабною є російська війна проти України.

“Ми маємо доповнити діяльність Міжнародного кримінального суду, маємо створити Спеціальний трибунал щодо злочину агресії проти України. Щоб він зміг покарати тих, кого, на жаль, не може дістати Міжнародний кримінальний суд та всі інші наявні судові інституції світу”, - наголосив він.

Читайте також: Генпрокурор: Спецтрибунал щодо рф потрібно створювати вже зараз, а не після перемоги України

Зеленський підкреслив, що керівництво росії за брехливими розповідями про "державний суверенітет" ховається від справедливої відповідальності за скоєне. "Нам треба це подолати”, - заявив він.

У цьому зв'язку Президент зауважив, що проєкт відповідного міжнародного договору для створення Спецтрибуналу нещодавно був представлений у Києві дипломатам країн – партнерів.

“Однак ми пропонуємо цей договір не тільки нашим партнерам, а й усім у світі, хто цінує міжнародний правопорядок”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: Президент Латвії підтримує створення спецтрибуналу для покарання рф

Як повідомлялося, 22 вересня Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником свого Офісу Андрієм Єрмаком, яка займатиметься опрацюванням питання створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-