Лубінець: Скільки ще треба жертв, щоб бюрократи ООН не писали «кожна зі сторін конфлікту»

Лубінець: Скільки ще треба жертв, щоб бюрократи ООН не писали «кожна зі сторін конфлікту»

Відео
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час інтерактивного діалогу в рамках виступу Верховного комісара ООН щодо оновлення ситуації з правами людини в Україні зазначив, що рф порушує будь-яку норму міжнародного права у сфері прав людини.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

«Ми можемо зіграти з вами в гру. Ви називаєте будь-яку норму міжнародного права у сфері прав людини, я одразу - як росія порушує її в Україні. Я легко виграю, бо росія порушує все. Для мільйонів українців це не гра, це – смерть і біль. російські військові викрадають українців, насильно депортують, катують, страчують військовополонених, ґвалтують дітей, чоловіків і жінок», - заявив він.

Лубінець зазначив, що бачив масові безіменні поховання вбитих і закатованих до смерті в Бучі, Ізюмі, Маріуполі, і готовий свідчити перед міжнародним трибуналом.

Читайте також: росіяни катували українських військовополонених голодом – омбудсмен

«Скільки ще потрібно невинних жертв, щоб бюрократи ООН припинили писати «кожна зі сторін конфлікту», вишукуючи баланс і нейтральність там, де його неможливо знайти, прирівнюючи Україну до держави-агресора?», - заявив Лубінець.

Як він зауважив, позиція ООН до країни та громадян, які вчиняють злочин геноциду, погрожують ядерною зброєю, не може бути нейтральною.

Читайте також: Постійно опущена голова та побої кийками: омбудсмен розповів про знущання у російському полоні

«У ваших звітах йдеться про те, що полонені росіяни не мають швидкого доступу до адвоката, але ми досі не отримали тіла українських військовополонених, вбитих 3 місяці тому в Оленівці. Виникли нові загрози правам людини, і разом з ними росія спалила стару збірку правил – як нацисти на Оперній площі в Берліні. Хто напише нові правила – усі країни-члени ООН чи держава-агресор? Чи ви думаєте, що наслідки цієї війни не зачеплять вас особисто? Я в цьому сумніваюся. Ми не просимо бути на нашій стороні. Ми просимо бути на стороні верховенства права», - заявив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляє про необхідність реформування Організації Об’єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-