Підсанкційний російський мільярдер досі володіє будинком в Амстердамі - ЗМІ

Підсанкційний російський мільярдер досі володіє будинком в Амстердамі - ЗМІ

Укрінформ
У власності росiйського мiльярдера Аркадiя Воложа, який входить до санкційного списку, досi перебуває будiвля в Амстердамі вартістю мільйон євро.

Про це повідомляє NOS, передає Укрінформ.

Зазначається, що за даними дослідження NRC і De Groene Amsterdammer, Волож, який є засновником Яндекса та власником пов'язаної з ним служби таксі, купив будiвлю на вулицi Vossiusstraat в Амстердамi через компанію Paraseven Limited, зареєстровану на Бpитанськиx Biргiнськиx островаx.

Завдяки цій схемі його майно залишилося "непоміченим" командою нідерландських чиновників, які займаються пошуком активів, що належать росіянам із санкційного списку.

Однією з причин, чому Волож потрапив до санкційного списку, є те, що пошукова система "Яндекс" цензурувала критичне висвітлення війни та сприяла кремлівській пропаганді. Крім того, на думку ЄС, він підтримує кремль у війні проти України.

Читайте також: У Фінляндії конфіскували майно компанії «Яндекс» - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня 2022 року національний координатор санкцій Стеф Блок представив доповідь міністру закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстрі. Як ідеться у доповіді, від початку запровадження санкцій нідерландські службовці перевірили понад 77 500 декларацій на експорт та 11 300 – на імпорт товарів.

У Нідерландах заморозили понад 640 млн євро російських активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-