Треба допомогати Україні важким озброєнням і максимально тиснути на росію санкціями – МЗС Польщі

Треба допомогати Україні важким озброєнням і максимально тиснути на росію санкціями – МЗС Польщі

Укрінформ
Україна перемагає, але війна ще не скінчилася, тому необхідна допомога ЗСУ важким озброєнням та військовим спорядженням, максимальний тиск на росію санкціями, а також посилення військової присутності на східному фланзі НАТО.

Про це йшлося на конференції «російська війна проти України», яка пройшла сьогодні в Анкарі за організації посольств Чехії, Польщі, України в Туреччині, повідомляє власкор Укрінформу.

«Україна перемагає і за це їй велика наша шана, але війна ще не скінчилася. Ми повинні продовжувати постачати в Україну важке озброєння, військове спорядження та амуніцію; ми повинні продовжувати санкційний тиск, аби росія була відрізана від новітніх технологій, ІТ-послуг; маємо повністю відмовитися від російських енергетичних ресурсів, маємо протидіяти ідеології «руського міра» та пропаганді; також маємо тиснути санкціями в індивідуальному порядку та на окремі компанії, посилювати візові обмеження, відключення банків від загальної системи розрахунків, також ми повинні посилювати наші східні фланги…», - сказав у своєму виступі Політичний директор МЗС Польщі Вітольд Собкув.

За його словами, слід зокрема збільшити військову присутність ЗС США на східному фланзі НАТО, як у Польщі, так і в інших країнах, розміщенням кількатисячних підрозділів, а не лише штабів.

У рамках конференції «російська війна проти України» відбулося дві панелі: «Ситуація, потреби України, ініціативи» та «Довгострокові наслідки, відновлення України». У панелях зокрема взяли участь Радниця Президента Франції Ізабель Дюмон, керівник відділу Кавказу, Центральної Азії, росії та Східної Європи МЗС Туреччини Тімур Сойлемез, президент Інституту зарубіжної політики, заступник директора Центру східних студій Войцех Конончук, директор департаменту Східної Європи та Центральної Азії МЗС Швеції Андреєм вон Бекерас, директор відділу аналізу та планування МЗС Чехії Ян Снедоф та інші.

«Символізм цієї зустрічі у підтримці України. Ми продовжуємо нашу боротьбу, страждання продовжуються і ми відчуваємо підтримку країн, які тут представлені, і також завдяки цьому ми не лише тримаємося, а й відбиваємо ворога. Ми також вдячні Туреччині за підтримку та допомогу, яку вона надає Україні», - сказав Посол України в Туреччині Василь Боднар.

Посол Чеської республіки у Туреччині Павел Вацик наголосив, що війна росії проти України - це найбільша війна в Європі за останні десятиліття, яка вимагає спільного реагування. «Ця конференція є також нашим вкладом в якості країни, що нині головує в Раді Європейського Союзу», - сказав дипломат.

Читайте також: Президент Латвії переконаний, що Україна готова вступити до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, на конференції в Анкарі заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс закликав міжнародних партнерів надати Україні більше зброї та військової техніки, що сприятиме якнайшвидшій перемозі над агресором та закінченню війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-