В ОП сказали, чого чекають від восьмого пакета санкцій ЄС проти росії

В ОП сказали, чого чекають від восьмого пакета санкцій ЄС проти росії

Укрінформ
Україна розраховує на запровадження у восьмому пакеті санкцій Європейського Союзу проти росії обмеження цін на російську нафту та в'їзду громадян рф до європейських країн, подальше відключення російських банків від SWIFT та персональні санкції проти організаторів псевдореферендумів.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні триває робота серед держав-членів ЄС щодо узгодження восьмого пакета санкцій. Туди увійде низка важливих для України позицій, як-от індивідуальні санкції проти тих осіб, які організовували незаконні "референдуми" на частині окупованих територій України. Безумовно, кожен із них отримає свою порцію персональних санкцій. Досі тривають переговори щодо обмеження цін на нафту, дуже важливо, що ця функція увійде до пакета", - зазначив Жовква.

За його словами, тривають переговори щодо розширення заборони на імпорт низки товарів з рф. Ці обмеження становитимуть до 7 млрд євро.

Водночас посадовець підкреслив: дуже важливо, що санкції мають передбачати заборону на членство у наглядових радах російських державних компаній для громадян країн ЄС.

Читайте також: Євросоюз готує відповідь на «приєднання» до рф територій України – Бербок

"Важливо, щоб Україна побачила у восьмому пакеті такі санкції, як подальше відключення банків росії, зокрема Газпромбанку, від системи SWIFT, заборону входження європейських суден до портів росії і заборону на в'їзд для російських громадян, тобто скасування можливості в'їзду для більшості, якщо не всіх громадян росії до країн ЄС", - зауважив заступник очільника ОП, додавши, що робота над пакетом триває.

Читайте також: Польща бачить потребу у нових санкціях проти росії – голова Бюро нацбезпеки

Як повідомлялося, Європейська комісія 28 вересня представила восьмий пакет санкцій проти російської федерації у відповідь на дії кремля, спрямовані на ескалацію агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-