Британія запровадила санкції проти «голови уряду» Херсонщини

Британія запровадила санкції проти «голови уряду» Херсонщини

Укрінформ
Уряд Великої Британії запровадив санкції проти «голови уряду» окупованої росією частини Херсонської області Сергія Єлісєєва.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на відповідний документ, опублікований на сайті британського уряду.

Зазначається, що Єлісєєв був заступником глави уряду калінінградської області рф, також він виконує обов’язки «голови уряду» на тимчасово окупованій росією частині Херсонської області.

«Виконуючи ці функції, Єлісєєв бере участь у дестабілізації України або підриві чи загрозі територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України», - йдеться у документі.

У зв’язку з цим в рамках більш широких санкцій проти рф, Британія запроваджує обмеження проти Єлісєєва, які передбачають заборону в'їзду до країни та замороження його активів у разі їх виявлення.

Читайте також: Коли на території повертається український прапор, про фарс з анексіями ніхто не згадує - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, раніше санкції проти Єлісєєва оголосило міністерство фінансів США.

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «лнр» та «днр», а також захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Президент України Володимир Зеленський визнав нікчемними укази президента російської федерації щодо визнання «незалежними» Криму, так званих «лнр» та «днр», Запорізької і Херсонської областей, а також інших рішень на виконання цих указів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-