Зеленська закликала світ не боятися зайняти правильний бік у війні проти України

Зеленська закликала світ не боятися зайняти правильний бік у війні проти України

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська закликала іноземні держави не боятися зайняти правильний бік у війні росії проти України.

Про це перша леді заявила на Варшавському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я б хотіла закликати всіх тут присутніх не боятися зайняти правильний бік саме так, як це робить Польща, адже… це війна цінностей. Не можна, щоб росія створила прецедент, щоб агресія стала мовою вирішення питань у світі. Не можна, щоб ракети, які цілять у житлові будинки, стали загальноприйнятним аргументом вирішення суперечок. Не можна, щоб ядерний шантаж став нашим повсякденним життям», - сказала Зеленська.

У цьому контексті вона подякувала Польщі за кожне життя, яке поляки вберегли, прихистивши в себе українців, та за допомогу Україні.

Перша леді також відзначила, що доки з українцями агресор воює ракетами, з іншими він воює економічно, саме тому це гібридна війна світового масштабу.

Крім того, дружина Президента наголосила на актуальності потреби військової, фінансової та гуманітарної допомоги нашій країні.: «Ваша підтримка Україні сьогодні – це допомога не тільки нам, це серйозна інвестиція у безпеку і стабільність регіону, Європу і світу в цілому. Інвестиція у створення світу, в якому ми всі хотіли б жити і ростити своїх дітей».

Олена Зеленська на відкритті Варшавського безпекового форуму / Фото: twitter.com/ZelenskaUA

Читайте також: Олена Зеленська зустрілась у Туреччині з командирами полку «Азов»

Як повідомлялося, Олена Зеленського 4 жовтня розпочала свій візит до Польщі. Вона зустрілася з першою леді Республіки Польща Агатою Корнгаузер-Дудою та обговорила можливість приймати українських дітей-сиріт у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-