У Мелітополі загарбники встановили надвисокі ціни на продукти, бракує ліків - мер

У Мелітополі загарбники встановили надвисокі ціни на продукти, бракує ліків - мер

Укрінформ
У тимчасово окупованому Мелітополі на Запоріжжі окупаційна влада продовжує знецінювати гривню та встановила надвисокі ціни на продукти.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

“Соціальна ситуація складна, бо рашисти намагаються знецінити гривню, тому ціни в магазинах надвисокі. Наприклад, вартість м'яса птиці становить від 250 до 280 гривень або рублів за кілограм, тому що вони зараз прирівняли цей курс. Фрукти вартують від 150 до 180 гривень або рублів за кг. Наші жителі не можуть собі цього дозволити, тому що 80% з них безробітні", - зазначив Федоров.

За його словами, понад 30 тисяч жителів міста отримують від України пенсії, соціальні виплати та зарплати.

Крім напруженої ситуації з цінами на продукти, в місті спостерігається проблема з медикаментами.

“В наші лікарні останні сім місяців ми постачали ліки. Наші волонтери їх доставляли, ризикуючи життям. А вже третій тиждень рашисти майже не пропускають медикаментів. Жителі міста із хронічними захворюваннями сьогодні під загрозою", - підкреслив Федоров.

Читайте також: У Маріуполі найдешевша ковбаса коштує 463 гривні за кілограм

Також мер додав, що в Мелітополі люди в поліцейській формі хапають чоловіків на вулицях та відвозять в комендатуру. Там у них намагаються зібрати всі паспортні дані, питають про військовий квиток. Все це робитися для того, аби мобілізувати мешканців. Федоров також сказав, що росіяни використовують для пропаганди мобілізації та добровольчих батальйонів 18-літніх парубків, бо ніхто не хоче йти служити.

Раніше повідомлялось, що у Василівці Запорізької області на російському блокпосту зібралось близько 4500 людей, які хочуть виїхати на підконтрольну Україні територію, але окупанти їх не випускають. Вчора в черзі помер літній чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-