Євросоюз готує відповідь на «приєднання» до рф територій України – Бербок

Євросоюз готує відповідь на «приєднання» до рф територій України – Бербок

Укрінформ
Європа не залишить без відповіді спроби росії незаконно «включити» у свій склад території України.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час спільної пресконференції з польським колегою Збігневом Рау в Варшаві у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не залишимо путінську крадіжку землі без відповіді», - пообіцяла Бербок.

Вона зазначила, що ЄС працює над восьмим пакетом санкцій, який має завдати удару у найбільш болючі для кремля «цілі», а відтак матиме найбільший ефект. Насамперед це стосується імпорту російської нафти, уточнила вона. Німеччина та Польща працюють над новим пакетом рука об руку, додала Бербок.

Дипломат підкреслила, що Донецьк, Луганськ, Запоріжжя та Херсон є, як і Крим, частиною України.

Також у Варшаві, за словами Бербок, обговорено шляхи збільшення допомоги Україні – у фінансовій галузі, оборонній, розмінуванні, подальшій відбудові, а також надання спільної підтримки на шляху України до ЄС.

«Немає нічого, що могло б розділити Німеччину та Польщу у питанні підтримки України», - підкреслила Бербок.

Вона описала ситуацію так: мільйони людей в Україні наразі потребують єдиної Європи. Бербок повторила, що найсильнішою стороною ЄС залишається її згуртованість, а найбільшим подарунком путіну стала б відмова від цієї лінії, від спільної позиції ЄС. Своїми безвідповідальними ядерними погрозами, до яких путін вдається не вперше, він хоче досягти саме цього – шантажувати Захід. Але, зауважила глава німецького МЗС, ніхто у світі не буде терпіти спроб такого шантажу. Ці спроби, запевнила вона, також не зупинять партнерів у підтримці України, в тому числі військовою технікою.

«Наша спільна Європа миру, безпеки та демократії - під загрозою. Саме проти цієї Європи і її цінностей спрямована війна росії проти України. Ми рішуче протистоїмо їй спільно», - заявила глава МЗС ФРН.

Читайте також: рада федерації одностайно схвалила «приєднання» захоплених українських територій до росії

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня. Разом з тим кремль вчергове вдався до ядерного шантажу.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-