Франція передасть Україні ще одну ДНК-лабораторію для розслідування злочинів росіян

Франція передасть Україні ще одну ДНК-лабораторію для розслідування злочинів росіян

Укрінформ
Франція передасть Україні ще одну мобільну ДНК-лабораторію для розслідування воєнних злочинів, вчинених російською федерацією у Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це йшлось під час зустрічі генерального прокурора України Андрія Костіна з головою Національних зборів Французької Республіки Яель Браун-Піве у Парижі, повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора.

Генпрокурор подякував за підтримку Франції, яка першою направила своїх спеціалістів на місця вчинення воєнних злочинів. Наразі в Україні перебуває уже третя така місія.

«Ми пам’ятаємо і цінуємо те, що саме французька місія приїхала в Україну після того, як на цілий світ стали відомі факти звірств та масових вбивств у Бучі та Ірпені. Експерти з французької жандармерії і зараз працюють на місцях масових поховань в Ізюмі. А також над справою розстрілу цивільної колони з шести авто 25 вересня. Цей страшний злочин було виявлено 30 вересня. 24 загиблих цивільних, з яких 13 – дітей та вагітна жінка. На жаль, це лише один з десятків тисяч кричущих випадків найжорстокіших злочинів проти мирних громадян», - заявив Костін.

Генпрокурор подякував за рішення про передачу українській стороні ще однієї мобільної ДНК-лабораторії.

Браун-Піве висловила підтримку та зауважила, що Франція бачить велике прагнення українського народу до перемоги. Вона запевнила, що Україна й надалі матиме експертну і технологічну підтримку Франції, зокрема у питаннях процедури збору, фіксації та кваліфікації усіх скоєних злочинів.

Читайте також: Франція передала Україні мобільну ДНК-лабораторію

Серед ключових тем розмови була необхідність створення Спеціального міжнародного трибуналу як одного з найефективніших механізмів притягнення до відповідальності за злочин агресії. Окремо сторони зупинилися на питанні відшкодування збитків, завданих агресією рф, шляхом створення компенсаційного механізму.

Як повідомляв Укрінформ, Польща готує нову місію експертів для допомоги українським правоохоронцям у фіксації воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-