Обговорення членства України в НАТО відбуватимуться в рамках Північноатлантичної ради – посол

Обговорення членства України в НАТО відбуватимуться в рамках Північноатлантичної ради – посол

Укрінформ
Офіційна заявка України на вступ до Північноатлантичного Альянсу формалізувала діалог про наше майбутнє членство в НАТО.

Про це заявила посол України в НАТО Наталія Галібаренко на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується конкретного плану дій, то тут, звичайно, м’яч на стороні НАТО, тому що після того, як заявка була офіційно передана, країни-члени мають попередньо провести обговорення нашої заявки і висловити свою позицію. Мене радує, що тепер дискусія про наше майбутнє членство по факту отримала формалізований характер», - сказала Галібаренко.

За її словами, раніше, коли офіційно питання членства не ставилося, це були неофіційні обговорення в кулуарах, а тепер вони відбуватимуться в рамках Північноатлантичної ради на різних рівнях.

Читайте також: Єрмак і Дуда обговорили взаємодію України та Польщі в рамках НАТО

Посол України в НАТО зазначила, що одне з перших обговорень буде на рівні послів, а друге, не виключено, відбудеться вже в рамках засідання міністрів оборони.

У цьому контексті Галібаренко поінформувала, що 12-13 жовтня глави оборонних відомств зберуться у форматі Рамштайн, а потім відбудеться засідання міністрів оборони країн НАТО, де очікується участь українського міністра оборони Олексія Резнікова. А в листопаді планується засідання міністрів закордонних справ НАТО.

Читайте також: Вступ до НАТО, розмінування та безпека: Кулеба провів розмову із главою МЗС Канади

«Тобто ми вже формалізуємо цю дискусію (щодо майбутнього членства України в НАТО – ред)», - акцентувала Галібаренко.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 30 вересня підписали заявку України на вступ до НАТО за прискореною процедурою.

Читайте також: В Болгарії пояснили, чому президент не підтримав заяву країн Європи щодо вступу України до НАТО

Президенти країн Центральної та Східної Європи, які є членами Північноатлантичного альянсу, у спільній заяві 2 жовтня рішуче засудили російську агресію проти України та підтримали намір України увійти до НАТО. Зокрема, вступ України до Альянсу підтримали президенти Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Північної Македонії, Польщі, Румунії, Чорногорії та Словаччини,

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-