СКУ зібрав на «Армію Дронів» понад 25 мільйонів гривень

СКУ зібрав на «Армію Дронів» понад 25 мільйонів гривень

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) зібрав через платформу Unite With Ukraine для «Армії Дронів» пожертви від світового українства та друзів України на суму 600 тис. дол., що становить понад 25 млн грн.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація розміщена на сайті СКУ.

«Світовий конґрес українців з перших днів війни докладає величезних зусиль, аби підсилювати міжнародну підтримку України та допомагати українським захисникам боронити свою землю. Ми продовжуємо використовувати всі можливості для забезпечення захисників України, щоб здобути технологічну перевагу та перемогу в цій війні проти держави-терориста», – наголосив президент СКУ Павло Ґрод.

Читайте також: СКУ закликав українські громади допомогти створити «Армії Дронів»

За повідомленням, численні жертводавці, спонсори, українські громади й організації з понад 70 країн відгукнулися на заклик президента СКУ, у тому числі головний партнер кампанії Saint Javelin на чолі з її засновником Крістіаном Борисом, який зібрав і пожертвував понад 350 тис. дол.

Серед амбасадорів кампанії – третій президент України Віктор Ющенко та популярна україно-канадська співачка, тричі лауреат премії «Юнона» та член Ордену Канади Шанталь Кревязук, а також провідники українських громад у всьому світі.

Читайте також: Діаспора посприяла доставці на передову в Україну 10 безпілотників

На закуплені кошти Світовий конґрес українців придбає безпілотні літальні апарати, які допоможуть ЗСУ сфокусуватися на плануванні та проведенні військових операцій з використанням сучасних технологій, а також постійно моніторити ситуацію на лінії фронту для ефективної відсічі ворожим атакам.

Нагадаємо, у липні 2022 року СКУ та Міністерство цифрової трансформації України підписали Меморандум про співробітництво щодо підтримки платформи UNITED24 в реалізації проєкту «Армія дронів», який є комплексною програмою, що включає закупівлю, доставку, технічне обслуговування та оперативну заміну дронів, а також навчання пілотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-