НАТО має бути готовим до подальших асиметричних атак - глава міноборони Естонії

НАТО має бути готовим до подальших асиметричних атак - глава міноборони Естонії

Укрінформ
Інциденти на газопроводах «Північний потік» – приклад того, що НАТО й надалі стикатиметься з асиметричними атаками.

Як передає Укрінформ, про це під час виступу на Варшавському безпековому форумі сказав міністр оборони Естонії Ханно Певкура.

«Те, що ми побачили за останній місяць, включаючи атаки на трубопроводи «Північний потік», означають, що в майбутньому ми, найімовірніше, будемо все частіше стикатися з такими асиметричними атаками. Вони будуть завдаватися по нашій інфраструктурі, різним об’єктам. Крім того, слід очікувати й кібератаки. Ми повинні бути готовими до цього», - сказав він.

Певкура наголосив, що наразі для НАТО важливо зрозуміти, наскільки швидко можна зреагувати на загрози.

«Нам потрібно розуміти, як швидко ми можемо прийняти рішення на політичному рівні, а також на практиці. Як швидко ми зможемо перекинути сили в різні точки східного флангу, якщо в цьому буде потреба», - додав глава міноборони Естонії.

Читайте також: Розрив Nord Stream може стати найбільшим в історії викидом метану - ООН

Як повідомляв Укрінформ, союзники по НАТО вважають, що інциденти на газопроводах «Північний потік» можуть бути наслідком актів безумного та небезпечного саботажу, а Альянс готовий відповідати на будь-які дії, що можуть бути спрямовані проти критично важливої інфраструктури країн-союзниць.

Фото: Kermo Benrot

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-