У Польщі вважають, що інтеграція України до НАТО буде найкращою інвестицією в успіх Заходу

У Польщі вважають, що інтеграція України до НАТО буде найкращою інвестицією в успіх Заходу

Укрінформ
Захід повинен підтримувати Київ доти, доки росію не буде витіснено з території України і вона не погодиться на політичне вирішення конфлікту. Україна має виграти цю війну.

Про це під час відкриття Варшавського безпекового форуму заявив у вівторок міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив міністр, поки росія не буде готова прийняти політичне вирішення цього конфлікту, що гарантує довгострокову безпеку України, “існуватиме необхідність надання широкої та всебічної підтримки Україні”.

"Ми повинні пам'ятати, що вони платять найвищу ціну, борючись за свою і нашу свободу. Те, що може досягти Київ за столом переговорів, дуже тісно пов'язане з ситуацією на полі бою", - сказав він.

Він наголосив, що вкрай важливо зараз зупинити цю агресію, щоб Україна змогла витіснити росіян з раніше захоплених територій.

"Тому ми повинні максимізувати системний тиск на росію, щоб обмежити її здатність діяти і якнайшвидше припинити цей конфлікт", - сказав Блащак.

На переконання польського міністра, Україна повинна перемогти у цій війні. Він закликав країни Заходу продовжувати підтримку України зброєю, амуніцією, ремонтом техніки, наданням гуманітарної допомоги, а також фінансовою підтримкою.

Читайте також: Єрмак і Дуда обговорили взаємодію України та Польщі в рамках НАТО

Він наголосив, що європейська та євроатлантична інтеграція України буде найкращою інвестицією у стабільність й успіх Заходу. Він наголосив, що для цього потрібною є синергія зусиль з обох сторін Атлантичного океану.

Блащак також висловив думку, що у світлі мобілізації в росії російському суспільству треба надіслати сигнал про необхідність завершення цієї війни.

Читайте також: Польща закликає збільшити військову підтримку України

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-