КНДР підтримала проголошену росією анексію територій України

КНДР підтримала проголошену росією анексію територій України

Укрінформ
Північна Корея підтримала проголошену росією анексію територій Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей України.

Про це у вівторок заявило МЗС КНДР, повідомляє Укрінформ з посиланням на агентство Reuters.

Державне Корейське центральне інформаційне агентство KCNA повідомило про ініційовану США резолюцію Радбезу ООН, яка засуджує проголошену анексію українських територій 30 вересня. Однак у п’ятницю росія наклала вето на неї. Пхеньян підтримав заяву москви про те, що регіони нібито самі вирішили стати частиною росії.

Генеральний директор міжнародних організацій у МЗС КНДР Джо Чхоль Су заявив, що референдуми були проведені «законно» відповідно до Статуту ООН.

Крім цього, у Пхеньяні звинуватили США у «втручанні у внутрішні справи незалежних країн та утиску їхніх законних прав, зловживаючи Радою безпеки ООН».

Читайте також: КНДР може провести ядерне випробування між 16 жовтня і 7 листопада – Reuters

Як повідомлялося, у липні Україна розірвала відносини з КНДР, давнім союзником рф, після того, як Пхеньян визнав самопроголошені «ДНР» і «ЛНР».

Минулого місяця США заявили, що росія купує у Північної Кореї мільйони ракет та артилерійських снарядів для використання в Україні. Водночас КНДР заперечила це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-